Mainos
Mainos

Ingman Venäjälle: Meidän jäätelöissä ei todellakaan ole radioaktiivisuutta

Ingman Ice Creamin toimitusjohtaja Peter Ingman pitää Venäjän asettamaa maitotuotteiden vientikieltoa poliittisena pelinä.

- Tässä on muustakin kyse kuin jäätelön laadusta. Poliittista peliä on ollut aina eri muodoissa. Jäätelö on täysin kunnossa, siitä ei ole epäilystäkään, Ingman toteaa MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Hänen mukaansa alan yrityksillä ei yksinkertaisesti ole valmiutta tehdä raskasmetalleja ja radioaktiivisuutta mittaavia kokeita, jotka on jo EU:n alueella lopetettu tarpeettomina.

Venäjä on rajoittanut kesän aikana suomalaisten liha- ja maitotuotteiden tuontia maahan. Ingmanin mukaan nyt viranomaiset yrittävät päästä sopuun siitä, miten usein testejä tehtäisiin ja missä.

- Jos testejä pitää tehdä Suomessa jokaisesta erästä, kustannukset ylittävät liikevaihdon ja vienti loppuu, hän sanoo.

Venäjän vienti on yhtiölle alle kymmenen prosenttia liikevaihdosta.

"Makeisvero vie terveellisimpiä jäätelöitä markkinoilta"

Toimitusjohtaja Ingmanin mukaan alaa koettelee myös makeisvero, jota hän pitää kohtuuttomana jäätelöille.

- Meiltä ollaan ottamassa 40 miljoonaa kuten makeisteollisuudelta, jonka liikevaihto on kolminkertainen.

Hän uskoo jäätelön kulutuksen laskevan tuntuvasti. Lisäksi hän arvioi, että kilopohjaisesta verosta kärsivät eniten terveellisimmät jäätelöt, joissa ei ole raskaita lisukkeita.

Seurauksena on Ingmanin mukaan vähemmän tuotteita ja henkilöstöä. Yhtiössä onkin käynnistetty yt-neuvottelut, joiden toimitusjohtaja arvioi koskevan "kaksinumeroista lukua" ihmisiä.

(MTV3)

Katso toimitusjohtaja Peter Ingmanin haastattelu (Huomenta Suomi 23.8.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme