Mainos

Inkoo ja Porvoo vaihtoehdot Laajasalon öljysatamalle

Uudenmaan liiton selvityksen mukaan Inkoo ja Porvoo ovat parhaat vaihtoehdot , kun Laajasalon öljysatama siirretään pois taajamakäytön tieltä.

Inkoo ja Porvoo ovat alustavasti suhtautuneet myönteisesti öljysataman vastaanottamiseen. Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt nykyisen Laajasalon öljysataman vuokrasopimuksen päättymisestä vuonna 2010.

Myös valtioneuvoston hyväksymissä valtakunnallisissa alueidenkäyttötavoitteissa edellytetään vaihtoehtoisen sijaintipaikan määrittelyä Laajasalolle. Uudenmaan maakuntaliitto on tarkastellut yhtenä vaihtoehtona myös Kirkkonummen Kantvikia.

Kaikki mainitut paikat sijaitsevat kohtuullisella etäisyydellä pääkaupunkiseudulta ja niihin johtaa talvimerenkulun mahdollistava laivaväylä. Inkoossa ja Porvoossa on kuitenkin jo nykyisinkin öljysatamatoimintaa. Inkoon satama soveltuu öljysatamatoimintaan teknisesti hyvin. Haittatekijänä on suhteellisen pitkä etäisyys pääkaupunkiseudulle.

Toisaalta pääkaupunkiseudun öljyhuollon järjestäminen sekä idästä että lännestä on edullista huoltovarmuuden parantuessa. Porvoon Kilpilahdessa voidaan hyödyntää olemassa olevia rakenteita. Ympäristöhaitat ovat vähäisiä. Öljyn rannikkokuljetukset vähenisivät, mutta maantiekuljetukset vastaavasti lisääntyisivät.

Kirkkonummen Kantvikissa öljysatamatoiminta edellyttäisi merkittäviä lisäinvestointeja mm. kuljetusten järjestämiseksi. Satama haittaisi huomattavasti suunniteltua uutta asutusta ja alueen muuta käyttöä. Kirkkonummen kunnan kanta toimintaan onkin kielteinen.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot