Mainos
Mainos

Internet ei ehkä turvallinen potilastietojen välittämiseen

Tietosuojavaltuutettu on huolissaan potilastietojen välittämisestä internetissä. Valtuutetun mielestä salassapidettäviä potilaan tietoja saattaa tietoverkossa mennä sivullisten tietoon.

Tietosuojavaltuutettu on kiinnittänyt huomiota lehtikirjoituksiin, joiden mukaan terveydenhuollon palveluissa mm. Turussa ja Oulussa suunnitellaan terveystietoja sisältävien rekistereiden hyväksikäyttöä tietoverkkojen kuten internetin avulla.

Potilaiden terveystietoja talletettaisiin tietojärjestelmään, jota voitaisiin käyttää mm. internetin kautta sairaalasta ja terveyskeskuksesta käsin, mutta myös potilaan kotoa.

Tietosuojavaltuutettu muistuttaa, että potilaan terveystiedot ovat salassapidettäviä ja joskus ne voivat olla hyvinkin arkaluonteisia tietoja. Rekisterinpidosta vastuussa olevien tulee taata mm. potilastietojen muuttumattomuus ja niiden suojaaminen.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme