Mainos
Mainos

Internetin välittämän materiaalin valvontaa kiristetään

Rikollisen aineiston, muun muassa lapsipornon, tulo internetiin on havahduttanut virkamiehet. Nyt liikenneministeriö on valmistelemassa itsesääntelyjärjestelmää, jonka avulla palvelujen tarjoajat itse pystyvät poistamaan epäsovinnaisen materiaalin verkosta.

Laittoman aineiston välittäminen internetin sivuilla oli odotettua rikollisuutta. Ongelmana on valvonta. Nyt liikenneministeriö on puuttumassa asiaan.

Itsesäätelyjärjestelmä tarkoittaa käytännössä sitä, että verkkoon luodaan käräytysosoite. Sinne voi jokainen surffailija ilmoittaa löytämästään arveluttavasta aineistosta.

Palvelujen tuottajat voivat sitten itse poistaa sivuiltaan laittoman materiaalin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Käräytysosoite auttaa myös keskusrikospoliisin työtä, kun laittoman aineiston välittäjien jäljille päästään entistä nopeammin.

Liikenneministeri Matti Aura ei hyväksy ajatusta, että internetin sananvapautta tiukennettaisiin lain voimalla - saatika sitten ennakkosensuurilla. MTV3:n Kymmenen uutisille antamassaan haastattelussa Aura toteaa, että sääntelyn pitää olla hienovaraisempaa, vaikka internet-rikollisuus onkin laaja kansainvälinen ongelma.
(MTV3/Anne Forssén)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme