Mainos
Mainos

Interpolin johtoon valittu Palo: Netti tekee rikoksien selvittämisestä vaikeampaa

Uusi suomalainen menestystarina löytyy yllättäen poliisista. Rikosylitarkastaja Sanna Palo valittiin viime viikolla Interpolin Hanoin yleiskokouksessa johtoryhmään. Kokouksessa oli edustajia 190 maasta.

– Odotan jännityksellä mitä tehtävät tulevat mukanaan tuomaan. Kyseessähän on ainoa globaali rikoksentorjuntayksikkö ja tuntuu todella hienolta olla Suomen puolesta siellä edustamassa, Palo sanoo MTV3:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Palolla on vankka kokemus kansainvälisestä poliisiyhteistyöstä. Hän toiminut Keskusrikospoliisin kansainvälisessä palvelussa vuodesta 2000.

– Mielestäni Interpol toimii todella hyvin lainvalvonta-asioissa ja on sitoutumaton poliittisesti ja uskonnollisesti.

– Yhteinen tavoite on selkeä: Paljastaa rikollisuutta ja selvittää rikollisuutta.

Kansainvälinen rikostorjunta seuraa tarkasti muun muassa Somalian merirosvousrikollisuutta, sillä se koskettaa monia.

– Kaikkien valtioiden kauppalaivat kulkevat sitä reittiä pitkin ja siihen liittyy tietenkin talouden intressit, mutta se on myös valtavaa raakuutta käyttävää rikollisuuden lajia.

Yleiskokouksessa hyväksyttiin myös muun muassa lääkeväärennöksiä koskeva päätöslauselma.

– Myös eläintensuojeluun liittyvä päätöslauselma saatiin aikaiseksi, mitä itse pidän erittäin tärkeänä. Uhanalaisten eläinten kauppa on hyvin raakaa, Palo jatkaa.

Netti tulevaisuuden haaste

Palo kertoo, että netti on luonut uudet haasteet myös Interpolin työlle.

– Netti on tehnyt rikollisuudesta entistä globaalimman. Rikoksia voidaan tehdä mistä päin maailmaa tahansa ja rikoksen uhrit voivat olla missä päin maailmaa tahansa. Se tekee rikollisuuden selvittämisestä entistä vaikeampaa, sillä rikoksia voidaan tehdä anonyymimmin ja jopa mobiilisti.

Palon mukaan hyvin tärkeää onkin ennaltaehkäisevä työ.

– Esimerkiksi lääkeväärennösten kohdalla pyritään valistamaan ihmisiä netistä hankittavien väärennösten ongelmista ja vaaroista.

Katso rikosylitarkastaja Sanna Palon haastattelu: (Huomenta Suomi 9.11.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme