Mainos
Mainos

Intiaanikesä jatkuu jopa viikon – 20 astetta voi ylittyä

Nyt se alkaa olla varmaa: Intiaanikesä on todella tulossa Etelä- ja Keski-Suomeen. Se alkaa huomenna ja jatkuu vähintään ensi viikon keskiviikkoon.

Viime viikonloppuna alettiin puhua siitä, että tämä viikonloppu olisi Etelä- ja Keski-Suomessa poikkeuksellisen lämmin.

Monet suhtautuivat lupauksiin intiaanikesästä varsin varauksella kylmän kesän jälkeen, mutta nyt se alkaa varmistua: lämpötilat vaihtelevat Etelä- ja Keski-Suomessa 15–20 asteen välillä ja päivät ovat aurinkoisia.

– Päivän ylimmät lämpötilat mitataan iltapäivällä kahden, kolmen tai neljän maissa. Esimerkiksi Turussa hätyytellään 20 asteen rajaa. Ei ole mahdotonta, että mentäisiin yli 20 asteen, mutta en uskalla ennustaa, sanoo meteorologi Miina Manninen.

Manninen selittää, että jos vastaava ilmamassa olisi saapunut Suomeen kesällä, helleraja olisi ylitetty.

– Päivä on kuitenkin jo sen verran lyhyt, ettei aurinko lämmitä tai ehdi lämmittää samalla teholla kuin se lämmittäisi kesällä. Kyllä se parinkymmenen asteen kieppeille jää.

Päivät ovat kuitenkin vuodenaikaan nähden huomattavan lämpimiä. Poikkeuksen tekee Pohjois-Suomi, erityisesti Lappi, jossa pilvisyys on niin runsasta, ettei aurinko pääse lämmittämään, ja jäädään 10–15 asteeseen.

Lämmin ilmamassa jää Suomeen viikoksi.

– Ensi viikon torstaina alkaa jo vähän viiletä, mutta varsinainen kylmeneminen on luvassa vasta ensi viikon viikonloppuna. Viikon päivät paistatellaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme