Mainos
Mainos

Intohimo työhön – sata kertaa parempi tulos

Innostunut työntekijä on työnantajalleen kullan arvoinen. Asiantuntijatyössä työn imua kokeva työntekijä voi tuottaa jopa satakertaisen tuloksen leipääntyneeseen kollegaansa verrattuna, kertoo uusin Työ Terveys Turvallisuus -lehti.

Työn imu ei silti ole vain korkeasti koulutettujen etuoikeus.

– Joka työpaikalla voi kokea työn imua, sanoo vanhempi tutkija Jari Hakanen Työterveyslaitoksesta.

Tutkimuksen mukaan esimerkiksi kreikkalaisissa pikaruokaloissa euroja kertyi kassaan sitä enemmän, mitä parempi työn imu henkilökunnalla oli. Espanjassa puolestaan havaittiin, että hotellien ja ravintoloiden asiakasuskollisuus koheni työntekijöiden työn imun myötä.

Kun Työterveyslaitos keräsi tietoa Suomessa 87 organisaatiosta, löytyi 12 voimavaratekijää, jotka auttavat työpaikkoja menestymään ja työntekijöitä voimaan hyvin. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi työn itsenäisyys ja kehittävyys, oikeudenmukaisuus, luottamus, ystävällinen vuorovaikutus, yhteistyön sujuvuus ja palveleva johtaminen.

Vahvistamalla näitä voimavaroja työn imu lisääntyy, mikä tarkoittaa myös energisyyden ja toimeliaisuuden lisääntymistä. Silloin ihminen ei vain viihdy työssään, vaan haluaa myös satsata siihen täysillä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme