Mainos
Mainos

Invalidiliitto tuomittiin suuriin korvauksiin

Liitto myi Vilke-heijastimia vuosia maksamatta suunnittelijalle mitään.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Invalidiliiton maksamaan 85 271 euron rojaltit ja vahingonkorvaukset naiselle, jonka suunnittelemaa heijastinta liitto on valmistanut yli kymmenen vuoden ajan maksamatta naiselle osuutta myyntituotoista. Liiton todettiin rikkoneen sekä lakia että naisen kanssa aikoinaan solmittua lisenssisopimusta.

Invalidiliitto on valmistanut myyntiin yli puoli miljoonaa Vilke-jousiheijastinta. Heijastimen suunnitellut Leila Bognomini on saanut rojalteista vain yhden suorituksen seitsemisen vuotta sitten. Lisäksi hänelle on annettu ilmaiseksi joitakin satoja heijastimia.

Bognomini ideoi Vilke-heijastimen 1980-luvun lopulla. Jousiheijastin kietautuu käden tai jalan ympärille napsauttamalla.

Käräjäoikeus katsoi, että Invalidiliiton menettely on aiheuttanut vahinkoa Bognominille elinkeinonharjoittajana ja estänyt häntä valmistuttamasta heijastimia muilla valmistajilla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme