Mainos
Mainos

Irak-vuotojupakan esittelijä vaihdettu

Viime eduskuntavaaleissa esiin tulleen Irak-jupakan esittelijä vaihtuu. Valtionsyyttäjä Jorma Äijälä korvaa Jarmo Rautakosken ulkopuolisen tekemän valituksen johdosta.

Niin sanotun Irak-jutun esittelijä vaihtuu. Syynä vaihtoon on valtionsyyttäjä Jarmo Rautakoskesta tehty kantelu. Professori Jyrki Virolaisen kantelussa epäillään Rautakosken olevan esteellinen, kun hän otti kantaa Martti Mannisen ja Anneli Jäätteenmäen asianajajien käsityksiin Irak-materiaalin julkisuudesta.

Syyttäjänvirasto on torjunut epäilyt, mutta perustelee esittelijän vaihtoa asianomaisten oikeusturvalla. Rautakosken tilalle tulee valtionsyyttäjä Jorma Äijälä. Hän ei halua ennakoida kuinka kauan syyteharkinta vielä kestää.

Syyttäjänvaihdos mutkistaa myös keskustan EU-vaaliasetelmia, mikäli päätös syyteharkinnasta pitkittyy.
Keskustan puoluevaltuuskunta nimeää eurovaaliehdokkaita ensi lauantaina, mutta syyteharkinnan tulosta odottava Jäätteemäki ei ole vielä paljastanut lähteekö hän ehdokkaaksi

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme