Mainos
Mainos

IRC-galleria: Ampujan videot eivät epäilyttäneet

Tämä netissä nähtävillä ollut video on yhdistetty Kauhajoen ampujaan.

Kauhajoen ampuja vaikutti ennen tekoaan normaalilta, hyvinkäyttäytyneeltä IRC-gallerian peruskäyttäjältä, sanoo IRC-Gallerian mediavastaava Matti Kari MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

- Hänen tekemisissään ja harrastuksissaan ei ollut sinänsä mitään ihmeellistä. Ampumisen harrastajat usein kuvaavat suorituksiaan ja pyrkivät näin parantamaan taitoaan videoiden perusteella. Videoissa ei vielä siinä vaiheessa ollut mitään epäilyttävää.

Karin mukaan internetsukupolvi on kasvanut sisään nettiin.

- He eivät tee eroa siihen, tapahtuuko joku asia netissä vai oikeassa elämässä. Netissä pidetään yhteyttä niihin samoihin kavereihin, joiden kanssa ollaan koulussa, harrastuksissa ja töissä tekemisissä.

Kari sanoo, että nyt olisi hyvä tilaisuus saada nuorten mielenterveystyötä internetin puolelle.

- Se toimii kanavana hyvin. Netissä ei ole small talkia, päästään suoraan asiaan. En tarkoita, että netti korvaisi kasvokkaista kontaktia, mutta kyllä siellä on mahdollisuuksia, joita ei ole vielä käytetty.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme