Mainos
Mainos

IRC-Galleriassa toimii nyt kolme Helsingin poliisia

Toukokuun alusta alkaen IRC-Galleriassa toimivia Helsingin poliiseja on yhteensä kolme, selviää poliisin tiedotteesta.

Helsingin poliisilaitos aloitti lähipoliisitoiminnan IRC-Galleriassa viime syksynä, jolloin ylikonstaapeli Marko Forss loi sinne oman profiilinsa.

Toukokuun alussa myös ylikonstaapeli Mikko Manninen sekä vanhempi konstaapeli Jutta Antikainen liittyivät IRC-Galleriaan. Kaikki kolme esiintyvät IRC-Galleriassa avoimesti poliiseina ja omilla nimillään.

IRC-Galleriassa toimivien poliisien määrää on lisätty ministeriön lisärahoituksen turvin. Resurssien lisäämisen taustalla on virtuaalimaailman merkityksen kasvaminen. Virtuaalimaailmaan liittyy myös erilaisia lieveilmiöitä kuten koulukiusaamista, joka monesti jatkuu koulun jälkeen nimenomaan internetissä.

Kiusaamisilmoitus internetissä

Helsingin poliisi ja seitsemän keskustan alueen yläastetta aloittavat elokuussa myös koulukiusaamisen ehkäisyohjelman. Ohjelman tarkoituksena on madaltaa kynnystä ilmoittaa koulukiusaamisesta ja tehostaa koulukiusaamiseen puuttumista poliisin, koulun ja sosiaaliviranomaisten yhteisvoimin.

Koulukiusaamisen ehkäisyohjelman käynnistymisen myötä ohjelman piiriin kuuluvien koulujen oppilaat voivat ilmoittaa kiusaamisesta Helsingin poliisilaitokselle internetin kautta.

Ohjelman pilottivaiheeseen osallistuvat Etu-Töölön yläaste, Höstadiesskolan Lönkan, Högstadieskolan Svenska normallyceum, Kruununhaan yläaste, Lauttasaaren yhteiskoulu, Ressun peruskoulu ja Töölön yhteiskoulu.

Ilmoitus kiusaamisesta tehdään IRC-Galleriassa toimiville poliiseille. Ilmoittajana voi toimia kiusattu, sivustaseuraaja, koulu tai vanhemmat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot