Mainos
Mainos

Irja Askola kirkon laskevista jäsenluvuista: "Ennen kirkkoon kuuluttiin sosiaalisesta pakosta"

Helsingin hiippakunnan väistyvä piispa Irja Askola ei ollut huolissaan kirkon laskevista jäsenluvuista Huomenta Suomen haastattelussa. Suomessa kirkko on lähtenyt hänen mukaansa hyvin korkeista luvuista.

– Ennen vanhaan kirkkoon kuuluttiin myös sosiaalisesta pakosta. Jos oli kunnon opettaja tai kunnon poliisi, ei siellä kylässä tai pikkukaupungissa oikein voinut kirkosta erota, riippumatta siitä henkilökohtaisesta vakaumuksesta tai aktiivisuudesta.

Hänen mukaansa nuoret ovatkin hyvin rehellisiä omassa pohdinnassaan vakaumuksestaan.

Riittämättömyys huolettaa

Piispana hän on saanut kuulla ihmisten huolia yhteiskunnassa, joista hän nostaisi esille kaksi näkökulmaa. Toisaalta hänen mukaansa liian moni on Suomessa työtön, ja kärsii sen vuoksi taloudellisista huolista.

Toisaalta työllisilläkin on huoli riittämättömyydestä ja kelpaamattomuudesta. Suorittaminen ja pärjääminen ovat hänen mukaansa läsnä niin parisuhteessa, vanhemmuudessa kuin työntekijänäkin.

– Ihminen ei niinkään enää kysy olenko minä syntinen, vaan kelpaanko minä, hän toteaa.

Videolla Askola kertoo myös siitä, millaista palautetta hän Suomen ensimmäisenä naispiispana on uransa aikana saanut.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot