Mainos
Mainos

Irlannin presidentti kutsui Halosen vastavierailulle

Irlannin presidentti Mary McAleese päätti valtiovierailunsa Suomessa tänään tekemällä maakuntamatkan Espooseen.

Mary McAleese ja Tarja Halonen

Presidentti Tarja Halonen kiersi tänään vieraansa Irlannin presidentin Mary McAleesen mukana Otaniemen Innopolissa, Espoon kulttuurikeskuksessa ja kaupungin edustustilalla Gumbölen kartanossa.

Hyvästeltyään vieraansa Halonen kertoi saaneensa kutsun tehdä vastavierailun Irlantiin. Ajankohdista ei vielä ollut puhetta.

Presidentti Halonen kertoi seuraavan ulkomaanmatkakohteensa olevan Göteborgin EU-huippukokous. Sen lisäksi on luvassa "perhematkoja" - lähinnä Ruotsin kuningasparin hopeahäät sekä Norjan kruununprinssin häät.

Syyskuussa Suomessa vierailee Venäjän presidentti Vladimir Putin. Ennen Putinia on tulossa muita vieraita, mutta Halonen ei paljastanut muuta kuin että kesästä on tulossa kiireinen.

-Kesällä on tulossa aika ryväs, hän sanoi.

Turvekangasta ihasteltiin

Innopolissa vieraille esiteltiin suomalaisia keksintöjä. Presidentti McAleese oli erityisen kiinnostunut Kultaturpeen turvekankaista. Näytepalaa pyöriteltiin isolla joukolla.

-Tämähän meidänkin pitää keksiä, McAleese innostui. Irlanti on turpeen suuri tuottaja, mutta sitä käytetään lähinnä energiantuotantoon. Kulttuurikeskuksessa presidentit ihastelivat Tapiolan kuoroa, joka esitti suomalaisia ja irlantilaisia kansanlauluja.

McAleese seurueineen jatkoi matkaa Viroon, missä he käyvät Tallinnassa ja Tartossa. Presidentti McAleese sai virkasiskoltaan läksiäislahjaksi kävelysauvat.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme