Mainos
Mainos

Irtisanomiset heikentävät työntekijöiden luottamusta

Tuore kyselytutkimus kertoo, että työpaikoilla, joilla on ollut irtisanomisia, työntekijät miettivät siirtymistä toiseen työpaikkaan jopa kaksi kertaa useammin kuin työpaikoilla, jotka ovat säästyneet irtisanomisilta.

Irtisanomiset vähentävät jäljelle jäävienkin työntekijöiden sitoutumista työhönsä.

Helsingin Sanomen teettämästä kyselytutkimuksesta käy ilmi, että työpaikoilla, joissa on ollut irtisanomisia, työntekijät ovat kaksi kertaa halukkaampia vaihtamaan työpaikkaa. Kyselyn mukaan kaikista työntekijöistä 17 prosenttia pitää työpaikanvaihtoa lähivuosina todennäköisenä, kun taas työpaikoilla, joissa on ollut irtisanomisia, luku on 35 prosenttia.

Myös työntekijöiden aseman heikennyksillä on samankaltainen vaikutus työhön sitoutumiseen. Määräaikaiset työsuhteet eivät sen sijaan näytä vähentävän sitoutumista.

Työntekijöiden aseman heikentämiset heijastuvat myös työntekijöiden työntekoa koskeviin asenteisiin. Heikennyksiä ja irtisanomisia työpaikoillaan kokeneista työntekijöistä kuusi prosenttia sanoo aikovansa lopettaa työnteon kokonaan. Työntekijöistä, jotka ovat säästyneet heikennyksiltä, sen sijaan vain kolme prosenttia ajattelee samoin.

(MTV3)

(Huomenta Suomen uutiset 11.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme