Mainos

Irtisanomiset näkyvät ensi- ja turvakotien asiakkaiden yhteydenotoissa

Ensi- ja turvakotien asiakkaiden yhteydenottojen taustalla näkyy yhä useammin Suomen taloustilanne ja siitä aiheutuva työttömyys.

Ensi- ja turvakotien liiton mukaan asiakkaat ottavat edelleen yhteyttä elämän haastavissa tilanteissa, mutta tehokas ja hektinen maailma yhdistettynä epävarmaan taloustilanteeseen häilyy nykyisin ahdistuksen taustalla.

– Työttömyyteen liittyvät asiat nousevat esille yhteydenotoissa, kertoo kehitysjohtaja Sari Laaksonen. – Ihmiset joutuvat nykyisin pärjäämään jotenkin yksin. Omia verkostoja, kuten ystäviä tai sukulaisia ei ole lähellä. Vaatimuksetkin ovat aika kovia, kun pitäisi pärjätä monilla elämän osa-alueilla. Paljon on myös houkutuksia, jotka vaikuttavat aikuisen asettautumiseen lapsen äärelle tai lapsen elämän turvaamiseen. Elämän rytmi on tullut vauhdikkaammaksi ja vaativammaksi.

Turvakotien asiakaskunta on viime vuosina nuorentunut. Nuoret ihmiset hakevat myös rohkeammin apua elämän solmutilanteisiin.

– Pienten lasten äidit muodostavat suurimman avunhakijaryhmän. Häpeä ja tabut ovat hälvenneet ja apua uskalletaan hakea. Sitä uskalletaan hakea myös varhaisessa vaiheessa.

Vuosittain ensi- ja turvakotien liiton yhdistykset auttavat yli 10 000 ihmistä, joista lapsia on nelisentuhatta.

– Määrissä on vuosittain vaihteluita, mutta suunnilleen samoina ne ovat pysyneet, Laaksonen toteaa.

Esimerkiksi turvakotien asiakkaina on perhe- ja lähisuhdeväkivallan vuoksi vuosittain noin 1200 lasta ja noin 1000 aikuista. Päihde-ensikodeissa on asiakkaina 250 perhettä vuosittain.

"En ainakaan minä"

Liiton jäsenyhdistysten käynnistämä "En ainakaan minä" -kampanja huipentuu tänään valtakunnalliseen tapahtumapäivään eri puolilla Suomea.

Tavoitteena on innostaa ihmisiä mukaan vapaaehtoistoimintaan, kuten vertaistyöntekijöiksi, tapahtumajärjestäjiksi tai vaikkapa varamummoiksi.

Kampanjassa halutaan korostaa, että jokainen voi tarvita apua ja jokainen voi auttaa. Kampanjassa on mukana 24 Ensi- ja turvakotien liiton jäsenjärjestöä eri puolilta Suomea.

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot