Mainos
Mainos

Irtisanomisturvasta tupon ehto?

Toimihenkilöunionin mukaan palkansaajapuoli ei välttämättä lähde uuteen keskitettyyn tuloratkaisuun ilman irtisanomisturvan parannusta. TT:n mukaan työnantajat eivät kuitenkaan ole valmiita tupoon, jos irtisanomisturvaa tiukennetaan.

Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Ilkka Joenpalo (sd.) pitää mahdollisena, että palkansaajapuoli ei ole valmis uuteen keskitettyyn tuloratkaisuun, ellei työntekijöiden irtisanomisturvaa paranneta.

Joenpalo sanoi tänään Kouvolassa, että yhteistoimintalain ja irtisanomisturvan parantaminen ovat nyt ammattiyhdistysliikkeen kiireisimpiä edunvalvonta-asioita, jotta yritysten laajoja irtisanomisia kyettäisiin hillitsemään.

Teollisuuden ja työnantajain keskusliiton TT:n uusi toimitusjohtaja Kalevi Hemilä on puolestaan todennut, että työnantajat eivät ole valmiita keskitettyyn tuloratkaisuun, jos irtisanomisturvaa tiukennetaan.

Joenpalon mielestä aidoissa talousvaikeuksissa olevia yrityksiä ei voida rasittaa ylimääräisillä korvauksilla. Jos irtisanomisten syy on esimerkiksi tilausten puute, irtisanomiskorvaukset pitäisi maksaa työnantajien yhteisestä rahastosta. -Erorahaston purkaminen tehtiin työnantajien painostuksesta liian hätiköidysti. Siitä olisi pitänyt kehittää turvarahasto pitkistä työsuhteista irtisanotuksi joutuville, Joenpalo sanoi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme