Mainos
Mainos

Irtisanoutumisuhka väistymässä

Sovintoesityksen hyväksyminen ratkeaa huomenna.

Tehyn palkkaneuvotteluissa on saavutettu läpimurto. Palkkakiistassa on jätetty yksimielinen sovintoesitys.

Hoitajaliitto Tehyn valtuusto on varautunut ottamaan kantaa mahdolliseen sovintoehdotukseen huomenna aamupäivällä. Sen jälkeen tiedetään, peruuntuuko tiistaina uhkaava hoitajien joukkoirtisanoutuminen.

Työtaistelun peruuntuminen varmistuu kuitenkin lopullisesti sen jälkeen, kun kiistan osapuolet ovat jättäneet vastauksensa huomenna kello 18.

Sovintoehdotuksessa hoitajille tarjotuista palkankorotuksista tai muusta sisällöstä ei vielä tänään anneta tarkempia tietoja. Sen verran tiedetään, että hoitajille ollaan tekemässä nelivuotista sopimusta.

Myöskään hallituksen osuudesta palkkaratkaisussa ei kerrottu.

Työnantaja sanoi päivällä tehneensä uuden palkkatarjouksen, ja toivoi että se riittäisi.

Myös pääministeri Matti Vanhanen totesi osapuolten lähetyneen toisiaan, vaikka ovatkin edelleen henkisesti kaukana toisistaan.

Päivän aluksi pääministeri Vanhanen vetosi vielä kerran sovun aikaansaamiseksi Tehyn palkkakiistaan. Hallitusryhmien ryhmäpuheenjohtajat kokoontuivat aamulla Kesärannassa.

Tehyn edustajat poistuivat neuvotteluista iltapäivällä tunniksi, ilmeisesti käsittelemään työnantajan tarjousta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot