Mainos
Mainos

IS: Avioeroriita päättyi katkerasti – mies vei mukanaan kaiken lattialautoja ja wc-pönttöä myöten

Pitkä avioliitto päättyi Päijät-Hämeessä surullisella tavalla, kun ex-mies vei yhteisestä kodista kaiken lattialautoja myöten. Asiasta uutisoi Iltasanomat. 

Miehen raivo purkautui Iltasanomien mukaan hänen entisen vaimonsa omistamaan kesäasuntoon, jonka hän tyhjensi yhden päivän aikana ex-vaimon ollessa töissä. Entinen vaimo asui talossa vakituisesti, ja kiinteistö oli vain hänen nimissään.

Puolisot olivat aiemmin asuneet talossa yhdessä, ja mies oli liiton aikana rakentanut talon ja pitänyt sen kunnossa.

Miehen matkaan lähtivät katkaisijat, savupiippu ja vessanpönttö

Iltasanomat kertoo, että mies irrotti viime helmikuussa talosta lähes kaiken mahdollisen. Sisätiloista katosivat lattialaminaatit, lattialämmityksen termostaatit, valokatkaisijat, pistorasiat, sähkökaapin automaattisulakkeet, keittiökalusteet, liesi, jääkaappipakastin, liesituuletin ja tiskiallas.

Vessasta oli viety, allaskaappi ja lavuaari.

Talon ulkopuolelta olivat kadonneet savupiippu, viisi pihavaloa ja ilmalämpöpumppu. Savupiipun ohella mies oli purkanut takan. Eteisestä miehen matkaan oli lähtenyt komero. 

Tavara siirtämiseen rakentamisen ammattilaisena työskennellyt mies käytti kuorma-autoa. Talosta viedyn tavaran arvo oli 32 000 euroa.

Tuomio: 5 kuukautta ehdollista

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi noin 50-vuotiaan miehen törkeästä varkaudesta 5 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Iltasanomien mukaan oikeus määräsi tuomitun maksamaan vakuutusyhtiölle 25 000 euroa. Koko lasti on jäänyt kateisiin.

Tuomittu myönsi teon, mutta kiisti olleensa varkaissa. Mies ei ollut omasta mielestään tehnyt mitään laitonta. Iltasanomien mukaan hänen näkemyksensä oli, että kun hän oli talon rakentanutkin ja hoitanut sitä, jotain kuului hänellekin. Hän piti asuntoa yhteisenä omaisuutena.

Mies sai asianajokulut valtion piikkiin. Lasku oli lähes 3 000 euroa. Käräjäoikeus käsitteli jutun viime torstaina.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme