Mainos
Mainos

IS: Finavian toimitusjohtajan potkujen syy selvisi - halusi kyniä Ilmavoimia

Suomen lentokenttiä operoivan Finavian toimitusjohtaja Samuli Haapasalo sai potkut, koska hän halusi Ilmavoimien maksavan enemmän muun muassa kenttämaksuja. Asiasta kertoo lauantain Ilta-Sanomat nimettömiin lähteisiin viitaten.

Ilmavoimat on Finavian merkittävä asiakas, sillä se toimii esimerkiksi kolmella sotilaskentällä. Ilta-Sanomien mukaan Ilmavoimien maksamat maksut eivät vastaa sen aiheuttamia kustannuksia. Lehden mukaan maanantaina eronnut Haapasalo oli halunnut, että Ilmavoimia laskutetaan kustannusperusteisesti. Tämä ei kuitenkaan sopinut valtio-omistajalle.

Ilta-Sanomien mukaan Haapasalon lähtöä vauhditti se, ettei hän ja neuvotteleva virkamies Mika Mäkilä, joka vastaa Finavian omistajaohjauksesta liikenne- ja viestintäministeriössä, tulleet keskenään toimeen.

Finavian hallituksen puheenjohtaja Soili Suonoja sanoi aiemmin STT:lle, ettei Haapasalon eroon liity minkäänlaista dramatiikkaa ja että toimitusjohtajan lähdöstä sovittiin yhteisymmärryksessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme