Mainos
Mainos

IS: Influenssaan kuollut jo 19 – yli sata joutunut tehohoitoon

Ilta-Sanomien mukaan influenssaan on kuollut ainakin 19 ihmistä, ja yli sata ihmistä on joutunut tehohoitoon, joukossa myös perusterveitä ihmisiä.

– Tämä on suurin määrä tehohoitopotilaita sitten pandemiavuoden. Olemme nyt epidemian huipussa, mikä tarkoittaa puoltaväliä. Potilaita voi tulla enemmänkin, sanoo ylilääkäri Asko Järvinen HYKS:in infektiosairauksien klinikalta Iltasanomille.

Järvisen viittaama pandemiavuosi oli vuonna 2009, jolloin levisi A(H1N1)v -virus[1], jota sanottiin myös sikainfluenssaksi.

Turun yliopistollisessa sairaalan teho-osastolla on hoidettu 19:ä influenssapotilasta, joukossa on ollut myös lapsia. Sairaalahoidossa influenssapotilaita on ollut 146, mikä on sairaalan lääkärin mukaan selvästi enemmän kuin aikaisempina influenssakausina.

Tampereen yliopistollisessa sairaalassa on kuollut kolme tehohoidossa ollutta potilasta. Taysin infektiolääkäri Janne Laineen mukaan kaikilla menehtyneillä oli perussairauksia taustalla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme