Mainos
Mainos

IS: Irak-vuotaja presidentin avustaja

Ilta-Sanomien mukaan Irak-vuotaja on tasavallan presidentin neuvonantaja, keskustan Martti Manninen.
Lehden mukaan Manninen olisi omasta aloitteestaan luovuttanut ulkoasiainhallinnon salaisen Irak-muistion sisällön nykyiselle pääministerille Anneli Jäätteenmäelle.
Juridisiin kysymyksiin erikoistunut Manninen on toiminut neuvonantajana tasavallan presidentin kansliassa presidentti Mauno Koiviston virkakaudelta lähtien. Presidentti Tarja Halonen on lehden mukaan paljastuksesta erittäin järkyttynyt.

Poliisi on tiettävästi pystynyt kohtuullisen tarkasti selvittämään koko Irak-vuodon kulun ja asiapaperitiedon kulkeutumisen Jäätteenmäen käytettäväksi, lehti kirjoittaa. Ilta-Sanomien mukaan poliisi on kuulustellut myös muita ulkoasiainhallinnon piirissä työskenteleviä keskustalaisia.

Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia sanoi Ylen radiouutisille tiedon kuulostavan yllättävältä. -Hyvä, että asia selviää, oli lopputulos sitten kuinka yllättävä ja surullinen tahansa, Lankia totesi.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 17.06.2003)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme