Mainos
Mainos

IS: Jani Toivola sai suuret korvaukset kouluvierailuista – Palkkiot voivat olla kymmeniä tuhansia euroja

Vihreiden kansanedustaja Jani Toivola on voinut ansaita jopa kymmeniä tuhansia euroja tekemällä kouluvierailuja, selvitti Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomat selvitti Lasten ja nuorten säätiöstä Toivolan tehneen tällä vaalikaudella 41 kouluvierailua.

Säätiön toiminnanjohtaja Olli Alanen kertoi IS:lle, että vierailuista saatavat palkkiot ovat yleensä 300–350 euroa. Näin ollen 41 kouluvierailusta säätiöltä Toivolan saamat palkkiot olisivat 12 300 –14 400 euroa.

Koko kansanedustaja-aikanaan Toivola on IS:n laskujen mukaan voinut tienata kouluvierailuista yli 30 000 euroa.

Alanen ei kuitenkaan kertonut Toivolan saamaa tarkkaa summaa. Toiminnanjohtaja kertoi IS:lle lisäksi, että säätiö on korvannut puhujille joitain yksittäisiä taksikuluja.

Kansanedustaja Toivola on ollut viime päivinä julkisuudessa esillä niin asumisjärjestelyjensä kuin tekemiensä taksimatkojen takia.

Toivola on käyttänyt eduskunnalta saamaansa taksikorttia vuoden 2015 huhtikuusta tämän vuoden elokuun loppuun mennessä yhteensä 1 039 kertaa.

Lisäksi Toivola on saanut jo vuodesta 2016 alkaen korotettua kulukorvausta tyhjillään olevasta asunnosta Riihimäellä.

Taksimatkojaan Toivola puolusteli sillä, että siten hän pystyy osallistumaan muun muassa erilaisiin keskustelutilaisuuksiin ja kouluvierailuihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme