Mainos
Mainos

IS: Joka kolmas valmis palkanalennukseen

Joka kolmas suomalainen on työpaikkansa pitämiseksi valmis palkanalennukseen. Ilta-Sanomien teettämän mielipidemittauksen mukaan toimihenkilöistä 41 prosenttia sanoo hyväksyvänsä palkanalennukset potkujen vaihtoehtona, mutta työntekijöiden kohdalla luku on 23 prosenttia.

Kokoaikatyötä tekevistä 35 prosenttia pitäisi työpaikastaan kiinni oman tilipussin kustannuksella. Sen sijaan osa-aikatyötä tekevien ja työttömien keskuudessa halukkuus palkasta tinkimiseen on heikompaa.

Parempituloiset ovat valmiimpia palkanalennuksiin kuin pienempituloiset. Valmius on muita puolueita suurempaa vihreiden ja kokoomuksen kannattajien keskuudessa ja maan eri osista pääkaupunkiseudulla ja muualla Uudellamaalla.

Eri ikäryhmistä vastenmielisimmin 15 prosentin palkanalennukseen suhtautuvat alle 24-vuotiaat, jos se on työpaikan pysymisen ehtona.

Taloustutkimuksen tekemään tutkimukseen haastateltiin marraskuun lopussa 1003 henkilöä. Tutkimuksen virhemarginaali on 2,5 prosenttiyksikköä molempiin suuntiin.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme