Mainos
Mainos

IS-kuntavaaligallup: Vihreät ohitti perussuomalaiset

Vihreät on noussut kuntavaalikannatuksessa perussuomalaisten ohi neljänneksi suurimmaksi puolueeksi, kertoo Ilta-Sanomat.

Ilta-Sanomien MC-Infolta tilaaman puoluekannatusmittauksen mukaan 11 prosenttia suomalaisista äänestäisi vihreitä ensi syksyn kunnallisvaaleissa. Perussuomalaisia äänestäisi 10 prosenttia suomalaisista.

Edellisessä, tammikuun lopulla tehdyssä mittauksessa perussuomalaisten kannatus oli 11 prosenttia ja vihreiden yhdeksän. Perussuomalaisten kannatus kuntavaaleissa on siis laskenut prosenttiyksikön, kun vihreiden kannatus on noussut kahdella prosenttiyksiköllä.

Muutos mahtuu mittauksen virhemarginaaliin, joka on enimmillään +-3,5 prosenttiyksikköä.

Kokoomus jatkaa suosituimpana kuntapuolueena: sitä ilmoitti äänestävänsä edelliskyselyn tapaan 26 prosenttia vastaajista. SDP:n kannatus on noussut kaksi prosenttiyksikköä 17 prosenttiin ja keskustan kannatus laskenut kaksi prosenttiyksikköä 16 prosenttiin.

Vasemmistoliiton kannatus oli Ilta-Sanomien kyselyssä 8 prosenttia (-1 prosenttiyksikkö), kristillisdemokraattien 5 prosenttia (+1 prosenttiyksikkö), ja RKP:n 4 prosenttia (-1 prosenttiyksikkö).

Puoluekannatusmittauksessa kysyttiin, mitä puoluetta vastaaja äänestäisi, jos kunnallisvaalit järjestettäisiin nyt. Puhelinhaastatteluun vastasi 806 täysi-ikäistä henkilöä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot