Mainos
Mainos

IS: Lapsettomalta pariskunnalta yllätysperintö päiväkodeille – yli 400 000 euroa

Lapseton pariskunta testamenttasi yli 400 000 euron arvosta omaisuutta kaupungin päivähoidolle, uutisoi Ilta-Sanomat.

Somerolainen pariskunta Arvo ja Lahja Oksanen testamenttasi 400 000 euron suuruisen omaisuuden sekä kymmenien tuhansien eurojen arvoisia maaomistuksia ja kiinteistöjä Someron päivähoidolle.

Vaikka testamentti oli Turun Sanomien mukaan laadittu jo 1970-luvulla, juuri kukaan ei tiennyt siitä ennen kuin Lahja Oksanen kuoli helmikuussa. Arvo Oksanen oli kuollut 15 vuotta aiemmin.

– Tämä tuli todellakin aivan puun takaa! Olemme iloisesti yllättyneitä ja fiilikset ovat aivan upeat. On todella hienoa, että jotkut ovat miettineet lasten hyvinvointia noin perusteellisesti, Someron kaupungin kasvatuspäällikkö Leila Hoikkala iloitsee Ilta-Sanomille.

Someron päivähoito aikoo hyödyntää summaa useiden vuosien aikana. Kiinteä omaisuus, maaomistukset ja kiinteistöt, on tarkoitus realisoida.

– Yllätyksenä tulleet rahat on tarkoitus sijoittaa vakaasti harkiten ja lasten parasta ajatellen. Moniammatillinen suunnittelu- ja kehitysryhmä ryhtyy parhaillaan rakentamaan suunnitelmaa varojen käytöstä, Hoikkala valottaa Ilta-Sanomille.

Lahja Oksasen veli Arvo Pukkila kertoi Turun Sanomille pariskunnan eläneen äärimmäisen säästeliäästi.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme