Mainos
Mainos

IS: Oikeuskansleri selvittää Wallinin jääviyden

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka aikoo selvittää, onko luottamus puolustusministeri Stefan Wallinin puolueettomuuteen vaarantunut, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Jonkka pitää Ilta-Sanomissa todennäköisenä, että oikeuskansleri alkaa virallisesti selvittää Wallinin asemaa ja mahdollista jääviyttä varuskuntien lakkauttamisessa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen aikoo tehdä kantelun sillä perusteella, että puolustusministeri kuuluu lakkauttamiselta säästyneen Uudenmaan prikaatin kiltaan.

Jonkka kiistää ottaneensa aiemmin virallisesti kantaa Wallinin esteellisyyteen. Wallin kertoi IS:lle torstaina konsultoineensa oikeuskansleria, joka ei hänen mukaansa nähnyt asiassa ongelmaa. Jonkka painottaa, että hän kommentoi Wallinille asiaa vain sen perusteella mitä siitä Wallinilta kuuli.

Jonkan mukaan pelkää median huomio ei voi olla luottamuksen heikentymisen perusteena.

- Esteellisyyteen pitää löytyä oikeat perusteet ja asiaa arvioidaan hallintolain perusteella, Jonkka sanoo Ilta-Sanomissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot