Mainos
Mainos

IS: Oikeuskansleri selvittää Wallinin jääviyden

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka aikoo selvittää, onko luottamus puolustusministeri Stefan Wallinin puolueettomuuteen vaarantunut, kirjoittaa Ilta-Sanomat.

Jonkka pitää Ilta-Sanomissa todennäköisenä, että oikeuskansleri alkaa virallisesti selvittää Wallinin asemaa ja mahdollista jääviyttä varuskuntien lakkauttamisessa.

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen aikoo tehdä kantelun sillä perusteella, että puolustusministeri kuuluu lakkauttamiselta säästyneen Uudenmaan prikaatin kiltaan.

Jonkka kiistää ottaneensa aiemmin virallisesti kantaa Wallinin esteellisyyteen. Wallin kertoi IS:lle torstaina konsultoineensa oikeuskansleria, joka ei hänen mukaansa nähnyt asiassa ongelmaa. Jonkka painottaa, että hän kommentoi Wallinille asiaa vain sen perusteella mitä siitä Wallinilta kuuli.

Jonkan mukaan pelkää median huomio ei voi olla luottamuksen heikentymisen perusteena.

- Esteellisyyteen pitää löytyä oikeat perusteet ja asiaa arvioidaan hallintolain perusteella, Jonkka sanoo Ilta-Sanomissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme