Mainos
Mainos

IS: Päivi Räsäsellä yhteyksiä vanhoilliseen Luther-säätiöön

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen on ottanut kantaa homoseksuaalisuuteen myös vanhoillisen Luther-säätiön julkaisemassa pamfletissa. Ilta-Sanomien mukaan Räsänen linjaa pamfletissa, että homous on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö. Luther-säätiö on tullut tunnetuksi muun muassa naispappeuden vastustajana.

Ilta-Sanomien mukaan säätiön kustantama opetusvihkonen julkaistiin vuonna 2004, siis samana vuonna kuin Räsänen nousi puolueensa johtoon.

Räsäsen mielestä homouden yleistyminen muun muassa lisää lasten riskiä joutua seksuaalisesti hyväksikäytetyiksi. Lisäksi hän arvioi, että homot ovat "rikkinäisiä".

- Homoyhteisön yleisimpänä vaikuttavat irtosuhteet ja vaihtuvat parisuhteet, Räsänen kirjoittaa pamfletissaan Ilta-Sanomien mukaan.

Luther-säätiö on kirkon sisällä toimiva erittäin vanhoillinen liike. Se vastustaa muun muassa naispappeutta ja homopareja, ja sen raamatuntulkinta on kirjaimellista.

Viime aikoina säätiö on joutunut kahnauksiin kirkon kanssa ja se on alkanut vihkiä omia pappejaan. Kirkko ei näitä kuitenkaan tunnusta.

Ilta-Sanomien mukaan Räsänen ja säätiön piispana toimiva Matti Väisänen ovat läheisiä perheystäviä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot