Mainos
Mainos

IS: Petteri Orpo suosituin pääministeriksi, toisena yllätysnimi – missä on Antti Rinne?

Ilta-Sanomien tänään julkaiseman kyselyn mukaan kokoomuksen Petteri Orpo on suosituin seuraavaksi pääministeriksi. Toista sijaa gallupissa pitää vasemmistoliiton Li Andersson. 

Orpoa kannattaa 17 prosenttia kyselyyn vastanneista. Kantar TNS:n kyselyn mukaan toiseksi suosituin on vasemmistoliiton Li Andersson 13 prosenttiyksikön kannatuksella.

Kolmantena on pääministeri Juha Sipilä 12 prosentin kannatuksella. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kyselyyn osallistui 1031 henkilöä 12.-17. tammikuuta välisenä aikana. Kantar TNS:n kyselyn tilaajana oli Suomen Yrittäjät, jolta IS on saanut tiedot käyttöönsä.

Sen sijaan suurimman oppositiopuolueen, SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen, kannatus jää kyselyssä kahdeksaan prosenttiyksikköön, kertoo IS. Rinne on listauksessa vasta viidentenä. Rinnettä suositumpi pääministeriksi on myös perussuomalaisten Jussi Halla-aho (9%). 

IS:n gallupin kuudetta sijaa pitää vihreiden Touko Aalto (3%). Vähiten kyselyyn vastanneet ovat kannattaneet sinisten Sampo Terhoa (2%). 

35 prosenttia kyselyyn vastanneista ei ole osannut tai halunnut kertoa kantaansa, kertoo IS. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme