Mainos
Mainos

IS: Suomalaisnainen kuoli sukellusonnettomuudessa Ruotsissa: "Tämä on kauhea kokemus myös sukellustovereille"

Suomalaissukeltaja on kuollut Ruotsin Taalainmaalla sijaitsevassa Tuna Hästbergin kaivoksessa tapahtuneessa onnettomuudessa tänään. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat. 

Borlängen kaupungin poliisin tiedottaja Mats Öhman kertoo Ilta-Sanomille, että surmansa saanut suomalainen oli 70-luvulla syntynyt nainen. Hänen ruumiinsa on toistaiseksi sisällä kaivoksessa, mutta se pyritään nostamaan huomenna.

 


Kaivoksella oli Öhmanin mukaan sukeltamassa noin parinkymmenen henkilön kansainvälinen ryhmä. Onnettomuushetkellä nainen oli sukeltamassa kahden suomalaismiehen kanssa.

Naisen omaisille on Öhmanin mukaan ilmoitettu tapahtuneesta. Hänen sukellustoverinsa ovat kunnossa fyysisesti.

– Mutta tietenkin tämä on kauhea kokemus heille, Öhman sanoi Ilta-Sanomille. 

Iltalehti kertoo, että kaivoksen johtajan mukaan sukellusonnettomuudessa menehtynyt suomalaisnainen oli kokenut sukeltaja. Hänellä oli runsaasti kokemusta juuri kaivossukeltamisesta. 

Kaivoksen johtajan mukaan naiselle oli tullut ongelma varusteidensa kanssa matkan puolivälissä. Sukeltaja oli mennyt paniikkiin. Naisen kanssa sukeltaneet suomalaismiehet yrittivät auttaa naista, kertoo Iltalehti. 

Vuonna 2014 Norjan Plurdalenissa sattui vakava sukellusonnettomuus, jossa kuoli kaksi suomalaismiestä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme