Mainos
Mainos

IS: Tullin Hartikainen kärhämöi vaimon urasta jo ennen pestiään

Ilta-Sanomat on julkaissut Tullin virkavapaalla olevan pääjohtaja Antti Hartikaisen sähköpostin, jossa tämä moittii vaimonsa kohtelua Tullissa.

Lehden mukaan sähköposti on lähetetty huhtikuussa 2011 Tullin silloiselle pääjohtajalle. Hartikainen aloitti Tullin pääjohtajana noin vuotta myöhemmin, toukokuussa 2012.  

Kirje alkaa näin: "Tervehdys herra pääjohtaja! Olen reilun puolen vuoden ajan seurannut sivusta vaimoni Tytti Kujanen-Hartikaisen uudelleen työhön hakeutumista Eteläiseen tullipiiriin ja alkanut vahvasti epäillä rekrytoinnin oikeudenmukaisuutta. Minulla on sellainen tuntuma, että ainakin rekrytoinnin valmistelussa ja keskijohdossa moraali on löystynyt ja toiminnassa on myös syrjinnän tunnusmerkkejä. Niinpä en malta olla puuttumatta asiaan ja saattaa tätä havaitsemaani epäkohtaa Tullin ylimmän johdon tiedoksi."  

Hartikainen katsoo vaimonsa työnsaannin tyssänneen siihen, että Tullissa suositaan sukulaisia ja vaimo oli arvostellut tätä.  

- Toivon, että Eteläisessä tullipiirissä ryhdytään tarkoituksenmukaisiin toimenpiteisiin rekrytoinnin saattamiseksi oikeille raiteille ja virkamiesten moraalin oikaisemiseksi, Hartikainen päättää viestinsä.  

Hartikaisen epäillään edistäneen vaimonsa pääsyä töihin Tulliin sen jälkeen kun hänet oli valittu pääjohtajaksi. Valtiovarainministeriö määräsi eilen selvitysryhmän tutkimaan Tullin toimintakulttuuria ja johtamista.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme