Mainos
Mainos

IS tutki: Tämä kunta on Suomen rehellisin paikkakunta

Suomen rehellisimmät ihmiset löytyvät tutkimuksen mukaan Jyväskylän naapurikunnasta Luhangalta. Kunnassa asuu alle 800 ihmistä.  Ilta-Sanomien haastattelemien ihmisten mukaan pieni paikkakunta ja yhteisöllisyys pitävät rötökset kurissa.

 Rannikkoseutu Vaasan eteläpuolella ja pienet paikkakunnat olivat Ilta-Sanomien tutkimuksessa rehellisimmästä päästä. Lehti selvitti rehellisyyttä kymmenen eri tilaston (luottotietojen rikostilastojen, veropetosten jne.) avulla. Tilastot suhteutettiin kunnan väkilukuun.

 Tutkimuksessa erinomaisesti sijoittuivat myös Hailuoto ja Kaskinen. Epärehellisimmät kansalaiset puolestaan löytyvät Helsingistä, Kemistä ja Vantaalta. Vantaan sijoittui rehellisyysjärjestyksessä Suomen kunnista viimeiseksi. Kaikkiaan kuntia oli listattu 304.

 Poliisin tilastojen mukaan Luhangalla on vuosina 2010-2013 tehty kaikkiaan kolme näpistystä. Ajokortitta ajoja oli yhteensä neljä. Alkoholirikoksia, huumausainerikoksia, väärien henkilötietojen antamista, veropetoksia, näpistyksiä tai maksuvälinepetoksia ei kunnassa ollut kyseisinä vuosina lainkaan.

 Luhanka säilynee jatkossakin puhtoisena, sillä pienestä koostaan huolimatta se ei ole yhdistymässä ainakaan lähivuosina minkään suuremman kunnan kanssa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme