Mainos
Mainos

IS: Urpilaisen ja Tuomiojan mediasyytökset kummastuttavat

Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja ihmettelee Ilta-Sanomissa SDP:n ministereiden eilisiä mediasyytöksiä.

SDP:n ministerit Jutta Urpilainen ja Erkki Tuomioja syyttivät eilen suomalaisia tiedotusvälineitä siitä, että ne olisivat vaikuttaneet muiden euromaiden kriittiseen suhtautumiseen Suomen ja Kreikan vakuussopimusta kohtaan. Tiedotusvälineistä mainittiin nimeltä ainakin Helsingin Sanomat.

- Ihmettelen, että tiedotusvälineen edustajan väitetään toimineen lobbarina Suomen etuja vastaan. Jos tällaista väittää, pitäisi osoittaa, kuka näin on tehnyt, Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja Risto Uimonen sanoo lehdessä.

EU-asiantuntija Esko Antola arvioi Ilta-Sanomissa, että Urpilaisen syytös kertoo siitä, että vakuusoperaatio ei taidakaan onnistua ja syyllinen pitää löytää jostain.

- Ei Suomessa ole yhtään sellaista lehteä, jolla olisi sellaista vaikutusvaltaa, ei edes Helsingin Sanomilla. Eivät suomalaiset journalistit pysty Euroopan hallituksia pyörittämään, Antola sanoo.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme