Mainos
Mainos

IS: Venäläisten sotilaslennot Suomenlahdella kolminkertaistuneet – ”Ei meidän kannata tasostamme ylpeillä”

Kun vuonna 2012 venäläislentoja Suomenlahdella havaittiin noin 350 kappaletta, oli luku vuonna 2014 jo lähes tuhat, kertoo Ilta-Sanomat. Määrä on siis muutamassa vuodessa lähes kolminkertaistunut.

Asiasta kertoo lehdelle Puolustusvoimain komentaja, kenraali Jarmo Lindberg. Komentajan mukaan luvut perustuvat Suomen omiin havaintoihin, eikä Venäjältä saa niille selitystä tai vahvistusta.

Vaikka sotilaslentojen määrä on kasvanut, ei ilmatilaloukkausten määrässä ole tapahtunut muutosta.

Lindberg antaa Ilta-Sanomien haastattelussa kovaa kyytiä Suomen Puolustusvoimien nykyiselle tasolle. Uusi hallitus on luvannut kasvattaa toimintavalmiuksia budjettilisäyksillä, mutta Lindbergin mukaan kyseessä on vain Puolustusvoimien tason palautus muutaman vuoden takaiselle tasolle.

– Samalla aikajaksolla tarkasteltuna lähialueet, kuten Norja ja Baltian maat ovat kolminkertaistaneet omansa. Ei meidän kannata tasostamme siis millään tavalla ylpeillä, komentaja Ilta-Sanomille sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme