Mainos
Mainos

Isä häiriköi lapsilleen pelikiellot? "Ei todellakaan pidä paikkansa"

Oululaisen Rotuaarin Pallon edustaja tyrmää väitteet siitä, että seura olisi jakanut elinikäisiä edustuskieltoja alaikäisille lapsille.

Yle uutisoi maanantaina, että Rotuaarin Pallo olisi antanut kolmelle lapselle edustuskiellon seuran joukkueisiin heidän isänsä toiminnan takia.

Seuran valmennuspäällikkö Timo Viitanen on täysin äimistynyt jutun saamasta huomiosta, etenkin kun se ei hänen mukaansa pidä alkuunkaan paikkaansa.

- Lapset eivät todellakaan ole saaneet elinikäistä kieltoa. Näistä kahdesta pojasta toinen on ollut meidän toiminnassa vuonna 2012 ja toinen on käynyt jalkapallokoulussa. He ovat lopettaneet koko lajin ennen kuin tämä episodi on tapahtunut, Viitanen ihmetteli tiistaiaamun Enbuske & Linnanahde Crew'ssa.

- Yritin tätä Ylen toimittajalle selittää, mutta hän ei halunnut sitä selvittää enempää.

Lapset seurariidan välikappaleina

Rankat erimielisyydet ovat leimanneet oululaista jalkapalloa jo vuosia ja tuttu eripura on Viitasen mukaan taustalla myös maanantaina julkisuuteen tulleessa jutussa.

- Totta on se, että eräs isä on häirinnyt toimintaamme aikalailla. Muitakin hänen lähettämiään juttuja on oikeusturvalautakunnassa. Tässä on kysymys kahden seuran välisestä riidasta, jossa vanhemmat ovat käyttäneet lapsia välikappaleina, Viitanen selitti.

Rotuaarin Pallo toimi ennen nimellä Oulun Palloseura -juniorit, mutta seura muutti nimeään kun sen edustusjoukkue nousi kakkosdivisioonaan viime kauden päätteeksi.

- Heitä tietenkin harmitti, että lähti iso lauma junioreita pois sieltä. Tämä isä edustaa Oulun Palloseuraa.

- Hän on käyttänyt hyväkseen lasten jäsenyyttä Rotuaarin Pallossa niin, että on saanut esiintyä seuran kokouksissa ja ilmoittanut olevansa siellä lasten edustajana.

Vaikka pelikieltoa ei perheen lapsille annettukaan, välitti seuran puheenjohtaja heidän äidilleen toiveen, että koko perhe pysyisi poissa seuran toiminnasta.

- Meidän puheenjohtaja on lähettänyt tämän miehen vaimolle toiveen, että tilanne rauhoittuisi ja että heidän perheensä ei olisi mukana meidän toiminnassa. Tämä on puhdas toivomus, Viitanen painotti.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme