Mainos
Mainos

Isä Mitro: Koulusurmia turha hyssytellä

Kuva: Lehtikuva

Isä Mitro suomi Radio Novan haastattelussa kovin sanoin suomalaisia ja varsinkin reaktioita Jokelan ja Kauhajoen kaltaisiin tapahtumiin. Mitron mielestä koulusurmia on turha hyssytellä ja tyynnytellä. Hän kehotti puhumaan asioista asioiden nimillä.

- Tällaiset tapahtumat eivät ole mitään onnettomuuksia tai tapaturmia. Jokelassa ja Kauhajoella koettiin verilöyly tai massamurha, Isä Mitro sanoi.

Suomalaisilla on myös Isä Mitron mukaan vaikeuksia suhtautua sureviin ihmisiin ja ilmaista myötätuntoa.

- Mehän ollaan täällä suomessa kauhean tunnevammaisia ja jotenkin avuttoman ahdistuneita. Jopa ammatti-ihmiset, vaikka olisivat psykologeja tai meitä pappeja. Meillä on suomen kielessä erittäin kaunis sanonta: Otan osaa, Isä Mitro muistuttaa.

Isä Mitro peräänkuulutti suomalaisilta rohkeutta ottaa kannettavakseen edes jonkinlaista painolastia Kauhajoen tapahtumista. Mitron mukaan tämä tarkoittaa myös sitä, että tapahtumia ei saa kaunistella.

- Mä olen sitä mieltä, että yksi asia, miksi Jokela jäi hyödyntämättä oli se, että siitä ei ihan oikeasti sanottu, että se ei ollut onnettomuus vaan joukkoteurastus, Isä Mitro sanoo.

Mitron mielestä toisen joukkoteurastuksen jälkeen totuus pitäisi nähdä ihan ihan oikeasti.

Hän ymmärtää myös hyvin painetta, jonka alla kaikki asiaan liittyvät ammatti-ihmiset työskentelevät. Isä Mitro toivoisi tavallisilta suomalaisilta myös heille osanottoa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme