Mainos
Mainos

Isä, pese hampaasi kylpyhuoneen ovi auki

Isiä kehotetaan pesemään hampaat kylpyhuoneen ovi auki, jotta pojat voivat ottaa heistä mallia. Oulun hammaslääketieteen laitoksen puheenjohtaja, professori Hannu Hausen muistuttaa esimerkin tärkeydestä lasten kasvatuksessa:

- Suomalaisista miehistä alle puolet pesee hampaansa kahdesti päivässä. Tämä on valtavan huono malli poikalapsille. Täytyisi saada kerrottua Suomen isille, kuinka tärkeitä he ovat lapsille tässä asiassa.

Hausen neuvoo perheitä myös suunnittelemaan ruokailut niin, ettei lasten tarvitsisi nälän takia napsia suuhunsa pieniä välipaloja. Hänen mielestään välipalatkin voivat olla suunniteltuja ruokailuita.

Suomalaisia pidettiin pitkään hammasterveyden kärkimaana, mutta tämä on jo historiaa. Nyt olemme keskikastia eurooppalaisessa vertailussa. Hausen kertoo, että suomalaisten erityispiirre on se, ettei kovin moni pese ahkerasti hampaitaan.

Suomalainen lääkäriseura Duodecim on laatinut yhdessä Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia ry:n kanssa Käypä hoito -suosituksen karieksen hallinnasta. Hampaiden paikkaus on yleisin hammaslääkärillä tehtävä toimenpide, ja siksi reikien ehkäisy on tärkeää ja kustannustehokasta toimintaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme