Mainos
Mainos

Isä, pese hampaasi kylpyhuoneen ovi auki

Isiä kehotetaan pesemään hampaat kylpyhuoneen ovi auki, jotta pojat voivat ottaa heistä mallia. Oulun hammaslääketieteen laitoksen puheenjohtaja, professori Hannu Hausen muistuttaa esimerkin tärkeydestä lasten kasvatuksessa:

- Suomalaisista miehistä alle puolet pesee hampaansa kahdesti päivässä. Tämä on valtavan huono malli poikalapsille. Täytyisi saada kerrottua Suomen isille, kuinka tärkeitä he ovat lapsille tässä asiassa.

Hausen neuvoo perheitä myös suunnittelemaan ruokailut niin, ettei lasten tarvitsisi nälän takia napsia suuhunsa pieniä välipaloja. Hänen mielestään välipalatkin voivat olla suunniteltuja ruokailuita.

Suomalaisia pidettiin pitkään hammasterveyden kärkimaana, mutta tämä on jo historiaa. Nyt olemme keskikastia eurooppalaisessa vertailussa. Hausen kertoo, että suomalaisten erityispiirre on se, ettei kovin moni pese ahkerasti hampaitaan.

Suomalainen lääkäriseura Duodecim on laatinut yhdessä Suomen Hammaslääkäriseura Apollonia ry:n kanssa Käypä hoito -suosituksen karieksen hallinnasta. Hampaiden paikkaus on yleisin hammaslääkärillä tehtävä toimenpide, ja siksi reikien ehkäisy on tärkeää ja kustannustehokasta toimintaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot