Mainos
Mainos

Isäkuukautta pidennettäneen kahdella viikolla

Isäkuukauteen sisältyvien isyysrahapäivien lukumäärää ehdotetaan pidennettäväksi 24 arkipäivään, jolloin isäkuukauden enimmäispituudeksi tulisi 36 arkipäivää eli noin kuusi viikkoa.

Nyt voimassa olevan lain mukaan isällä on oikeus korkeintaan 12 ylimääräiseen isyyspäivärahaan, jos hän käyttää vähintään 12 viimeistä arkipäivää vanhempainrahakaudesta. Tätä jaksoa kutsutaan isäkuukaudeksi.

Uutta lakia sovellettaisiin, jos lapsen perusteella ei ole maksettu vanhempainpäivärahaa vuoden 2009 aikana.

Hallitus päätti asiaa koskevan lakiesityksen sisällöstä torstaina 3. syyskuuta, ja tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle perjantaina 11. syyskuuta. Esityksen tavoitteena on kannustaa isiä käyttämään vanhempainvapaata.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot