Mainos
Mainos

Isännöitsijäkin vastaa remontin turvapuutteista

Taloyhtiön remonttityömaan laiminlyönnit voivat koitua myös isännöitsijän vastuulle. Hämeen työsuojelupiiri pitää ennakkoratkaisuna päätöstä, jonka Hämeenlinnan käräjäoikeus on tehnyt. Hämeenlinnalaisen taloyhtiön isännöitsijäkin tuomittiin sakkoihin, kun taloyhtiön kattotyömaalta oli jätetty suojakaiteet pois. Käräjäoikeus oli sitä mieltä, että turvallisuudenlaiminlyönnistä olivat vastuussa sekä kattourakoija että taloyhtiön isännöitsijä. Kumpikin sai sakkoja.

Isännöitsijäkin on osavastuussa rakennusurakoitsijan turvallisuuslaiminlyönneistä. Hämeen työsuojelupiiri pitää ennakkotapauksena Hämeenlinnan käräjäoikeuden keskiviikkoista päätöstä tuomita hämeenlinnalaisen taloyhtiön isännöitsijäkin sakkoihin. Päätös koski viime vuoden kesäkuussa sattuneita laiminlyöntejä asuinrakennuksen kattotyömaalla Kaurialan kaupunginosassa. Isännöitsijä sai 1130 markan ja kattourakointiyrityksen toimitusjohtaja 760 markan sakot työturvallisuusrikoksesta. Isännöitsijä oli laiminlyönyt lain edellyttämän ns. turvallisuusasiakirjan, jossa olisi määritelty tarjotun kattourakan edellyttämät turvatoimet esimerkiksi putoamissuojauksen ja yleisöturvallisuuden kannalta. Työsuojelupiiri joutui keskeyttämään yli 10 metrin korkeudessa tehdyn hengenvaarallisen kattotyön. Toimitusjohtaja vetosi oikeudessa siihen, että mikäli taloyhtiö olisi turvallisuusasiakirjassaan edellyttänyt kaiteita, ne olisi tehty ilman muuta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme