Mainos
Mainos

Isännöitsijät: Putkiremonttien hinnoissa huimat nousupaineet

Suurin osa isännöitsijöistä ennakoi putkiremonttien hintoihin 4,6 prosentin nousua seuraavien 12 kuukauden aikana, ilmenee Isännöintiliiton tekemästä barometristä. Viime vuonna vastaava luku oli 4,8 prosenttia.

– Odotukset hintakehitykselle ovat melko lailla viime vuoden luokkaa, summaa Isännöintiliiton kehityspäällikkö Heikki Kauranen.

Yhteensä 63 prosenttia kyselyyn vastanneista uskoo urakkahintojen nousevan.

Hinnat vaihtelevat alueellisesti. Kun putkistot uusitaan kokonaan, pääkaupunkiseudulla putkiremontin keskihinta on 650 euroa neliöltä, muualla maassa 410 euroa. Pääkaupunkiseudun kalleutta selittävät palkkakustannukset ja kova kysyntä. Vanhat talot ovat myös teknisesti vaativia, ja ahtaassa kaupunkiasutuksessa työmaan suojaaminen ja logistiikka maksavat.

Lisäksi hankkeen kokonaishintaan vaikuttaa se, tehdäänkö putkiremontin ohella muita korjauksia.

– Usein se on järkevää. Tyypillisesti samalla uudistetaan esimerkiksi sähköjärjestelmät, Kauranen sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot