Mainos
Mainos

Iso hätä yllätti laivamatkustajan – meni tarpeilleen ja tippui mereen

Helsingin Länsisatamassa nähtiin sunnuntaina illalla erikoinen tapaus, kun keski-ikäinen mies putosi mereen kovan vessahädän yllätettyä hänet.

Onnettomuus sattui, kun Tallinnasta Helsinkiin palannut Eckerö Linen Finlandia oli jo kiinnittyneenä satamaan ja autokantta oli alettu purkaa.

Tässä vaiheessa autoista nouseminen on kiellettyä, mutta yhdestä autosta nousi siitä huolimatta ulos keski-ikäinen mies.

– Hänellä oli sen verran kova hätä, että piti päästä tarpeille. Hän meni laiturin reunalle tarpeilleen ja oli sen verran humalassa, että horjahti ja tippui mereen. kertoo päivystävä palomestari Kimmo Tuominen.

Tuomisen mukaan lähellä oli satama- ja laivahenkilökuntaa, jotka auttoivat miehen merestä tikkaiden ja köyden avulla.

Pudotus laiturilta veteen oli Tuomisen mukaan pari metriä. Laivan ja laiturin välissä oli vain reilun metrin levyinen rako, johon mies putosi. Tuominen arvioi, että mies ehti olla vedessä reilut viisi minuuttia. 

Pelastuslaitos sai hälytyksen klo 21.50, mutta yksikköjen tehtäväksi jäi vain tarkistaa miehen kunto. Tuomisen mukaan hän oli kylmettynyt, mutta muuten kunnossa. Mies toimitettiin ambulanssilla sairaalaan.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme