Mainos
Mainos

Iso osa autoilijoista kaahaa suojatien yli pysähtymättä

Suomalaisten liikennekäyttäytymisessä on parantamisen varaa. Joka neljäs autoilija ei pysähdy aina suojatien edessä, vaikka viereisellä samansuuntaisella kaistalla oleva auto olisi pysähtynyt. Asia selviää If Vahinkovakuutusyhtiön teettämästä liikenneturvallisuustutkimuksesta

Alle 23-vuotiaista autoilijoista lähes joka toinen ilmoittaa jatkavansa matkaa pysähtymättä suojatien yli.

Tieliikennelain mukaan pysähtyminen suojatien eteen on pakollista, jos viereisen kaistan auto on pysähtynyt eikä autojen väliin jää vapaata kaistaa tai suojakoroketta.

If ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri ovat huolissaan ilmiöstä erityisesti kouluteille palaavien lasten vuoksi.

- Autoilijoiden asenteet näkyvät valitettavasti myös liikennevahinkotilastoissa. Kolme neljästä lapsille jalankulkijana sattuvasta liikenneonnettomuudesta tapahtuu tietä ylittäessä. Moni näistä vahingoista olisi estettävissä, jos autoilijat hidastaisivat vauhtia ja kiinnittäisivät huolellisemmin huomiota pieniin tiellä liikkujiin, tiedottaja Mari Hätinen Ifistä arvioi.

Liikenneturvallisuustutkimuksen mukaan 63 prosenttia autoilijoista pitää jalan tai polkupyörällä liikkuvia lapsia haastavimmin liikenteessä havaittavana ryhmänä.

Autoilijoista 67 prosenttia on sitä mieltä, että vauhdin hidastaminen kadunylityspaikoissa olisi tehokkain keino parantaa lasten havaitsemista liikenteessä. Seuraavaksi useimmin lasten näkyvyyttä parantaisi huomioviirien käyttö polkupyörissä sekä huomiolippalakit.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme