Mainos
Mainos

Isoäidin käännytysjupakka varjostaa Putinin Suomen-vierailua

Venäjän pääministeri Vladimir Putin vierailee tänään Lappeenrannassa.

Putin saapuu yksipäiväiselle vierailulle Suomeen pääministeri Matti Vanhasen kutsusta. Putinin ja Vanhasen on määrä keskustella muun muassa Itämeren suojelusta ja Helsingin ja Pietarin välisestä nopeajunayhteydestä.

Lisäksi pääministerit allekirjoittavat uuden Saimaan kanavan vuokrasopimuksen.

Vierailun yhdeksi puheenaiheeksi saattaa nousta myös venäläisen isoäidin Irina Antonovan käännytys Suomesta, mistä on noussut kohu myös Venäjällä. Venäläismedia on kuvaillut tapausta muun muassa värikkäin sanankääntein, kuten ”Suomi lähettää isoäidin kuolemaan” ja ”Karkotus pyörätuolissa”.

Tasan vuosi sitten Putinin Suomen-vierailun alla Venäjällä käynnistyi hyvin samantapainen kohu. Silloin kyse oli Anton-pojasta, joka kaapattiin ensin Venäjälle ja kuljetettiin sitten diplomaattiauton takakontissa takaisin Suomeen.

Tuolloin Putin huomautti tapauksesta oma-aloitteisesti pääministeri Vanhaselle. Hän alleviivasi kuitenkin, että kyseessä on pohjimmiltaan perheen yksityinen asia.

82-vuotias Irina Antonova on tarkoitus lähettää takaisin Venäjälle kesän alussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme