Mainos
Mainos

Isoäitipykälä saa kannatusta

Eduskuntapuolueissa on laajaa valmiutta tarkastella uudestaan niin sanotun isoäitipykälän lisäämistä ulkomaalaislakiin.

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn turvapaikka- ja pakolaispolitiikan paneelissa tänään niin keskusta, SDP, kokoomus kuin perussuomalaisetkin pitivät mahdollisena, että lakimuutosta yritettäisiin uudestaan. Samoilla linjoilla olivat RKP ja vihreät. Vasemmistoliitto painotti, että suurin ongelma on nykyisen lain tulkinnassa eikä laissa sinänsä, muttei varsinaisesti tyrmännyt uudistamistakaan.

— Minusta sitä kannattaisi rauhassa uudestaan yrittää seuraavassa eduskunnassa, rauhallisemmassa ilmapiirissä, keskustaa edustanut puoluesihteeri Timo Laaninen sanoi.

Kaikki puolueet pitivät tärkeänä, että hakijoiden tilanteet arvioidaan tapauskohtaisesti. Perussuomalaiset varoitti, ettei Suomeen tulosta saa tehdä liian helppoa, mutta piti silti lain tarkistamista mahdollisena.

Ulkomaalaislakiin sorvattavan isoäitipykälän tarkoituksena oli lisätä oleskelulupien myöntämistä täysi-ikäisen Suomen kansalaisen vanhemmille. Laki antaisi oleskeluluvan vain silloin, kun vanhemmat tarvitsevat huomattavan paljon huolenpitoa.

Maahanmuuttoministeri Astrid Thors (r.) yritti ajaa muutosta läpi viime vuonna sen jälkeen kun egyptiläisen ja venäläisen isoäidin kohtaloista nousi iso kohu.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme