Mainos
Mainos

Isoäitipykälään suunnitteilla useita rajoituksia

Ulkomaalaislakiin suunniteltuun isoäitipykälään on tulossa useita rajoituksia. Lain muutosehdotus lähtee tänään sisäministeriöstä lausuntokierrokselle.

Lakia ehdotetaan muutettavaksi niin, että täysi-ikäisen Suomen kansalaisen vanhemmat voisivat nykyistä helpommin saada oleskeluluvan. Muutos ei koskisi muita lähisukulaisia.

Oleskeluluvan myöntämisen edellytyksenä olisi muun muassa, että vanhemmat olisivat yksin kotimaassaan. Lisäksi heidän tulisi tarvita huomattavasti Suomessa asuvan omaisensa huolenpitoa ja heidän toimeentulonsa pitäisi olla turvattu.

Ulkomaalaislakia on arvosteltu kovin sanoin kahden isoäidin Eveline Fadayelin ja Irina Antonovan tapausten yhteydessä. Iäkkäät isoäidit eivät ole saaneet oleskelulupaa lukuisista vetoomuksista huolimatta.

Lakiesitys on tarkoitus antaa eduskunnalle syysistuntokaudella.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot