Mainos
Mainos

Isometsän doping-käry varmistui

Hiihtäjä Jari Isometsän doping-näytteen kontrolli on varmistanut Isometsän jääneen kiinni kielletyistä aineista.

Hiihtoliitto kertoi eilisiltana, että Jari Isometsän torstaisen kilvan jälkeen otetussa dopingnäytteessä on "ilmennyt ongelmia". Tieto perustui niin sanotun A-näytteen tutkintaan. Doping-epäselvyyksien vuoksi Isometsää ei ilmoitettu huomiseen 30 kilometrin perinteisen tyylin kilpailuun.

Asiasta järjestettiin tiedotustilaisuus tänään kello 17, kun B- eli kontrollinäyte oli tutkittu. Isometsä oli neljäs torstaina hiihdetyllä perinteisen tyylin 15 kilometrin matkalla. Eilisessä takaa-ajokilpailussa Isometsä hiihti hopealle. Nämä suoritukset on nyt hylätty ja Isometsää odottaa kahden vuoden kilpailukielto.

Kielletty aine auttaa ali hemoglobiinirajan

Näytteistä löydettiin merkkejä plasmaekspanderi HIS:n käytöstä. Aine vaikuttaa veren nestemäärään ja alentaa siten hetkellisesti hemoglobiiniarvoja. Hiihtäjille on määritelty tietyt hemoglobiinirajat, joita ei saa ylittää. Miehillä tuo raja on 175, ja Isometsä kertoi doping-käryn jälkeisessä tiedotustilaisuudessa että tälle kaudelle muutettu hemoglobiiniraja on ollut hänelle ongelmallinen. Hän arvostelee nykyistä hemoglobiinirajaa liian matalaksi.

Isometsä myöntää ottaneensa hemoglobiinia alentavaa lääkettä Lahden MM-starttien alla. Hän sanoo ottaneensa lääkettä Hiihtoliiton ulkopuolisen henkilön valvonnassa. Isometsä sanoo myös, ettei tiennyt aineen olevan kiellettyä.

Isometsä ei sanonut suoraan, aikooko hän jatkaa hiihtouraansa kahden vuoden kilpailukiellon jälkeen. Rivien välistä voinee tulkita jotain siitä, että hän sanoi pitävänsä nyt "viimeisen tiedotustilaisuutensa".

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme