Mainos
Mainos

Isommallakin matkailuautolla saa kohta ajaa satasta

Pienten matkailuautojen oikeus ajaa satasta laajenee koskemaan myös isompia asuntoautoja. Valtioneuvosto toivoo muutoksen vähentävän ohittamistarvetta.

Matkailuautojen nopeusrajoitus nousee 80 kilometristä 100 kilometriin tunnissa. Päätös koskee enintään 3,5 tonnin painoisia asuntoautoja.

Edellytyksenä on lisäksi, että autoissa pitää olla lukkiutumattomat jarrut, kuljettajan turvatyyny ja turvavyöt kaikissa ajon aikana käytettävissä istuimissa.

Korkeampaan nopeusluokkaan hyväksyttyihin autoihin pitää myös asentaa 100 kilometrin rajoituksesta kertova nopeuskilpi. Sitä ennen auto on katsastettava ja tieto enimmäisnopeudesta merkittävä ajoneuvorekisteriin.

Asetus tulee voimaan toukokuun 22. päivänä. Valtioneuvosto toivoo, että muutos vähentää tarvetta matkailuvaunujen ohittamiseen.

Osalla kevyemmistä, alle 1,875 tonnin painoisista matkailuautoista on jo nykyisin voimassa sadan kilometrin ajoneuvokohtainen nopeusrajoitus. Myös niihin on lokakuun loppuun mennessä kiinnitettävä uusi nopeuskilpi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme