Mainos
Mainos

Israelin-suurlähettilästä puhuteltiin siirtokuntapäätöksestä

Suomi on pettynyt Israelin päätökseen laajentaa juutalaissiirtokuntia palestiinalaisalueilla. Suomi on monen muun EU-maan tavoin puhutellut Israelin-suurlähettilästään Israelin siirtokuntien laajentamissuunnitelmien takia.

Ulkoministeriön valtiosihteeri Pertti Torstila kertoi puhuttelussa Israelin suurlähettiläälle Dan Ashbelille, että Suomi on hyvin pettynyt suunnitelmista. Valtiosihteerin mukaan siirtokuntarakentamisella on vahingollisia vaikutuksia Israelin ja palestiinalaisten väliselle rauhanprosessille.

Valtiosihteeri painotti, että kaikki siirtokuntarakentaminen on kansainvälisen oikeuden vastaista ja selkeä este rauhalle. Valtiosihteeri vetosi Israeliin päätöksen perumiseksi.

Israel kertoi viime viikolla, että se aikoo rakentaa 3000 uutta asuntoa siirtokuntiin Länsirannalle ja Itä-Jerusalemiin. Suunnitelmaa pidetään vastavetona YK:n yleiskokouksen päätökselle myöntää palestiinalaisille tarkkailijavaltion asema.

Muun muassa Ranska, Britannia ja Ruotsi kutsuivat Israelin suurlähettiläänsä jo eilen puhutteluun suunnitelman takia.

(MTV3–STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme