Mainos
Mainos

Isyyden vahvistamiseen parannuksia

Isyyslakia aiotaan laajentaa veritutkimuslakia uudistamalla. Oikeusministeriön asettaman työryhmän tavoitteena on uudistaa lakia niin, että isän ja lapsen biologinen sukulaisuus voidaan selvittää nykyaikaisin lääketieteellisin keinoin. Verinäytteen lisäksi periytyviä ominaisuuksia voidaan tehdä myös muista kudos- ja solunäytteistä. Myös vainajasta ja vainajalta talteen otetusta kudoksesta voidaan tehdä vastaava tutkimus.

Lainsäädäntöneuvos Desirée Söderlundin mukaan nykyinen laki on epäselvä, sillä se puhuu vain elävistä henkilöistä. Esimerkiksi veritutkimuksen voi nykyisen lain mukaan ottaa äidin ja lapsen lisäksi vain oikeudenkäynnissä asianosaisena olevasta miehestä. Nykyisen lain mukaan näyte voidaan ottaa vain elävästä henkilöstä. Työryhmän onkin otettava kantaa myös siihen, voidaanko tutkimus määrätä tehtäväksi vainajan lähisukulaisista, joista on apua isyyden selvittämisessä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot