Mainos
Mainos

Isyysvapaa pitenee kahdella viikolla

Isyysvapaa pitenee kahdella viikolla ensi vuoden alusta. Eduskunta löi lukkoon lainmuutoksen sisällön tänään. Uudistuksen tavoitteena on kannustaa isiä käyttämään vanhempainvapaata.

Muutos merkitsee sitä, että isällä on oikeus pitää isyysvapaata 24 arkipäivää nykyisten 12 arkipäivän sijasta. Isyysvapaan voi saada, jos isä on ensin pitänyt 12 arkipäivää vanhempainvapaata vanhempainrahakauden lopussa.

Tällöin niin sanotun isäkuukauden enimmäispituudeksi tulee 36 arkipäivää eli noin kuusi viikkoa.

Vuoden Isä -palkinto Pekka Seppäselle

Helsinkiläinen uusperheen isä, systeemisuunnittelija Pekka Seppänen on valittu Vuoden Isäksi.

Palkinto myönnetään Seppäselle arvokkaasta vapaaehtoistyöstä eronneiden vanhempien vertaistukijana. Seppänen on vuodesta 2007 toiminut vapaaehtoistyöntekijänä Eroneuvo-tilaisuuksissa, joita Lastensuojelun Keskusliitto toteuttaa yhteistyössä muun muassa Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien kanssa.

Vuoden Isä -palkinnon Seppäselle luovutti peruspalveluministeri Paula Risikko. Vuoden Isä -palkinto jaetaan henkilölle, joka on edistänyt omalla esimerkillään ja toiminnallaan isyyden merkityksen tunnistamista ja lisännyt näin sen arvostusta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme