Mainos
Mainos

It-työläiset kärsivät ahdistuksesta

STTK:n pian julkistettavasta tutkimuksesta käy ilmi, että lähes 70 prosenttia tieto- ja viestintäalan työntekijöistä pelkää jotakin epämääräistä uhkaa, ja monella on myös vaikeita uniongelmia.

It-alan työntekijöistä valtaosa kärsii ahdistuksesta työpaikallaan.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n pian julkistettava tutkimus paljastaa, että 68 prosenttia tieto- ja viestintäalan työntekijöistä pelkää jotakin epämääräistä uhkaa. Yli neljäsosalla on vakavia tai erittäin vakavia uniongelmia. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat.

Kyselyyn vastasi kaikkiaan 2500 it-alalla työskentelevää ihmistä. Asiantuntijat arvelevat tutkimustulosten heijastelevan työntekijöiden huolta työpaikoistaan, kun useat alan yritykset ovat ilmoittaneet viime aikoina yt-neuvotteluista.

- Isoin ongelma tällä hetkellä on, että yt-neuvotteluja käynnistetään muiden kuin firman pyörittämiseen liittyvien seikkojen johdosta, toteaa Toimihenkilöliitto Erton puheenjohtaja Antti Rinne.

It-alan yrityksiä on Suomessa tällä hetkellä noin 3000.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot